Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Jan Fischer by se mohl spojit s Babišem. Bude z něj nový lídr ANO 2011?

Jan Fischer by se mohl spojit s Babišem. Bude z něj nový lídr ANO 2011?
Andrej Babiš | zdroj: Mediafax

Neúspěšný kandidát na prezidenta Jan Fischer by se mohl spojit s podnikatelem Andrejem Babišem a stát se lídrem jeho hnutí ANO 2011 ve volbách v příštím roce. Spekuluje o tom pondělní vydání Lidových novin. Podle deníku by vzájemná spolupráce byla pro oba muže výhodná. Fischer potřebuje miliony na zaplacení své prezidentské kampaně a Babiš hledá silnou osobnost, která by v čele jeho hnutí vyhrála volby.

Bývalý premiér Jan Fischer shání miliony na zaplacení zbylých výdajů za kampaň a také hledá další uplatnění. Nechává si všechny možnosti otevřené a nevyloučil, že na politické scéně zůstane. Miliardář Andrej Babiš má peněz dost, zato mu chybí silný lídr, který by vedl ANO 2011 do voleb v roce 2014.

Podle LN tak možná budeme svědky takzvaného sňatku z rozumu. "Oficiálně námluvy Fischera a Babiše ještě nezačaly, ani jeden z mužů však pro LN takový vývoj do budoucna neodmítl," píše deník.

"Vyloučit to nemohu. Nevím, jaké má pan Fischer konkrétní cíle a ambice," uvedl Babiš s tím, že o lídrovi nerozhoduje sám. Nicméně členové hnutí ANO 2011 by prý s takovou variantou problém neměli a konečné slovo je stejně na Babišovi. "Pan Fischer mi byl sympatický, pak si dojem zkazil. Čekal bych ostřejší tvář, ale jako lídra bych ho přijal," řekl například Milan Hulík, který za hnutí neúspěšně kandidoval do Senátu.

Zdroje: