Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Jaké to je živit se focením hraček

Jaké to je živit se focením hraček
I ve válce se musí umět odpočívat a užívat si života | zdroj: Profimedia

Když je práce váš koníček, máte vyhráno. A co teprve, když jsou vašim koníčkem hračky. Americký fotograf Mitchel Wu umí rozpohybovat plastové hračky tak, že nebudete věřit vlastním očím.

"Vytvářím pohyb tam, kde není," popisuje svou práci Wu, který se specializuje na focení hraček. Zatímco jeho kolegové začínali jako vášniví sběratelé hraček, který se učili fotit, aby své dětské hrdiny mohli líp zachytit, Wu šel opačnou cestou. Vystudoval uměleckou školu a kouzlu focení hraček propadl až dodatečně. 

Dokáže s nimi na fotografiích vyprávět neuvěřitelné příběhy plné pohybu a akce. Nic pro něj není nemožné, žádná scénka moc absurdní. Navíc všechny efekty jsou skutečné, šplouchání vody, kouř i oheň, zapomeňte na Photoshop.

A tak vznikají realisticky vypadající scénky, na nichž Flinstoneovi ujíždějí před T.Rexem, Sponge Bob si užívá sufrování, postavičky z Toy Story dovádějí na vodě a pořádnou porci snímků věnuje i Star Wars, přičemž ukazuje, že Stormtroopeři taky potřebují trochu vypnout a užít si třeba pořádnou grilovačku.

Zdroje:
Vlastní