Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Jak vybrat správný toner do tiskárny ve třech krocích

Jak vybrat správný toner do tiskárny ve třech krocích
zdroj: Profimedia

Nákup náplně do tiskárny se řadí mezi tradiční činnosti, které se musí řešit v pravidelných intervalech. Je přitom úplně jedno, jestli vlastníte několik tiskáren ve firmy, nebo sdílený model pro spousty lidí či tiskárnu v domácnosti. Jak ale vybrat tu správnou náplň?

Na trhu se jich nachází spousta a liší se jak kvalitou, tak samozřejmě cenou. My se v následujících řádcích podíváme hned na tři velmi důležité aspekty této nelehké volby. I díky nim by se vám mělo podařit vybrat ten správný toner za rozumné peníze.

Víte, jakou máte tiskárnu?
V první řadě se soustřeďte na tiskárnu, kterou doma máte. Důležitá je především technologie tisku. Na trhu se aktuálně nacházejí především inkoustové a laserové modely. Občas se setkáte i s tiskárnami jehličkovými, ty se ale používají spíše na tisk účtenek a nějakých drobných jednorázových dokumentů. Jinak se také soustřeďte na to, jestli jsou pro daný model tiskárny k dispozici aktuální ovladače. Starší tiskárny už postupně nemusejí být kompatibilní s novými počítači a notebooky. Tím pádem se spíše než toner do tiskárny vyplatí kompletně nové zařízení.

Originál je dražší než kompatibilní
Spousta lidí chce mít při nákupu stoprocentní jistotu v tom, že zakoupí ten správný model a nic jiného. Ano, v takovémto případě vsadí na originální náplň. Ta bude do dané tiskárny určitě sedět, nicméně je třeba počítat s poněkud vyšší cenou. Je přitom jedno, jestli kupujete toner pro HP 650 nebo jakoukoli jinou tiskárnu. Originál vyjde pokaždé markantně dráž než kompatibilní náplň. 

Nákup online bývá rychlejší a levnější
Určitě. Dnes není nic jednoduššího než si najít nějaký internetový obchod, kde stačí jenom zadat název tiskárny. Následně už vám bude nabídnuto hned několik tonerů, z nichž si jistě vyberete. Třeba na www.TonerPartner.cz jde doslova o hračku.

Zdroje:
Inzerce