Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Imigrační podvod. Američanka měla osm manželů zároveň

Imigrační podvod. Američanka měla osm manželů zároveň
Američanka se zjevně vdávala ráda, udělala to hned desetkrát (ilustrační snímek) | zdroj: ThinkStock

Devětatřicetiletá Američanka Liana Barrientosová stojí u soudu kvůli tomu, že v průběhu let 1999 až 2002 se devětkrát vdala, aniž by se s předchozími manželi rozvedla. Desátého si vzala před pěti lety. Za imigrační podvod a udávání nepravdivých údajů úřadům jí hrozí až čtyři roky vězení.

Barrientosová se podle CNN vdala poprvé ve 23 letech a pak už svůj sňatkový kolotoč rozjela naplno. Aniž by se rozvedla se svým prvním manželem, po roce si vzala druhého. Od třetího ji dělilo už jen 18 dní. Poté řekla "ano" ještě šestkrát, přičemž často ji od další svatby nedělily víc než dva týdny.

V jednu dobu byla naráz manželkou osmi mužů a ještě nyní je vdaná za čtyři z nich. Na vše se přišlo po roce 2010, kdy se vdávala naposledy, podesáté. Tehdy prohlásila, že jde o její "první a jediné manželství".

Podle žalobce šlo v jejím případě o úmyslné podvodné chování s cílem pomoci získat oprávnění pro trvalý pobyt mužům, kteří by na něj jinak dosáhli jen stěží – její manželé pocházeli nejčastěji z Egypta, Turecka, Pákistánu či Gruzie. Žádost o trvalý pobyt vždy podali krátce po svatbě a rozvedli se s ní hned, jak ho získali.

Zatím není jasné, zda budou stíháni i muži, jeden z nich, Pákistánec Rashid Rajput však již byl v roce 2006 deportován do vlasti poté, co byl vyšetřován kvůli podezření z toho, že se přidal k teroristické skupině. 

Zdroje: