Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Hledám letadlo, abych odsud odletěla, přiznala Mašínová po úspěchu KSČM

Hledám letadlo, abych odsud odletěla, přiznala Mašínová po úspěchu KSČM
Zdena Mašínová | zdroj: Mediafax

Velké vítězství komunistů. Toho se bojí všichni antikomunističtí bojovníci. Jak Vladimír Hučín, tak i Zdena Mašínová. Ohledně tohoto prohlašují, že třetí odboj, jak je nazýváno protikomunistické hnutí, neskončil. A bude pokračovat. Třetím anebo čtvrtým odbojem.

Obavy z vítězství komunistů v dnešních volbách vyjadřují i někteří antikomunističtí bojovníci. Pro ParlamentníListy.cz k tomu své řekli Vladimír Hučín a Zdena Mašínová. A zde je jejich vyjádření.

Trestní činy Hučína

„Jeden z mých trestních činů bylo šíření poplašné zprávy, což znamená, že jako důstojník BIS jsem vás občany plašil, že z dané situace může výrazně těžit levice a krajní levice. Já to měl jako jeden ze sedmi vazebních důvodů. Když se Kubiceho lidé snažili bagatelizovat mé sdělení, tak to všichni přijímali a teď to zde máme,“ vysvětluje Vladimír Hučín.

„Máme Havlovo letiště, a proto tady komunisté získávají moc. Boj proti komunistům musí pokračovat. Jsem cynik, ale je to tak,“ dodala Mašínová. Jako sestra bratří Mašínů za bývalého režimu zažila své. V roce 1956 pochovala matku, která zemřela na rakovinu střev v žaláři. Nicméně i sama Mašínová mladší byla krátkou dobu ve vězení a pak ji, protože zůstala v Československu, režim neustále šikanoval. Paradoxem zůstává, že se v roce 1973 provdala za bývalého komunistu Rudolfa Martina, jenž vrátil rudou knížku na protest proti vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa roku 1968, čímž přišel o místo učitele na pražské FAMU, kde do té doby přednášel marxismus – leninismus.

 

Zdroje: