Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Heger resuscituje Julínkovy reformy. Teď projdou, věří exministr

Heger resuscituje Julínkovy reformy. Teď projdou, věří exministr
zdroj: tisková zpráva

Mne expremiér Mirek Topolánek podpořil akorát tím, že mě s reformami nevyhodil. Nyní má ale vláda ve sněmovně sílu, říká exministr zdravotnictví Tomáš Julínek, jehož reformy nyní vrací do hry nový ministr Leoš Heger.

Co se nepovedlo prosadit exministrovi Tomáši Julínkovi (ODS), má do úspěšného konce dotáhnout jeho nástupce na ministerstvu zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09).

Na novém ministrovi nyní bude, aby o návrzích z Julínkova pera přesvědčil kolegy ve vládě a spolu s koaličními kolegy protlačil zákony v parlamentním hlasování. Připravované novinky zejména mění právní rámec zdravotnictví a také posilují práva pacientů.

"Koaliční vláda má ve sněmovně 118 poslanců a většina je většina. Ten počet sto na sto byla opravdu krize," rozpomínal se Julínek v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz na léta zápasení s poslanci opoziční ČSSD a velkým kritikem Davidem Rathem.

Podle pondělní Mladé fronty Dnes Heger navrhne vládě minimálně pět novel: zákon o záchranných službách, o zdravotních službách a specifických zdravotních službách, zákon o zdravotním pojištění a zákon o zdravotních pojišťovnách. A sice do konce června příštího roku, aby novely mohly platit od začátku roku 2012.

Celý článek na ParlamentniListy.cz