Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Facebook si ujasnil, co se smí zveřejňovat a co ne

Facebook si ujasnil, co se smí zveřejňovat a co ne
Facebook upřesnil obsahová pravidla | zdroj: Profimedia

Sociální síť Facebook aktualizovala pravidla, která stanovují, co se smí a nesmí zveřejňovat na jejích stránkách. Správci Facebooku to vysvětlili nejasnostmi, které panovaly kolem blokací závadných příspěvků. 

Automatizovat kontrolu obsahu příspěvků přitom společnost neplánuje. Administrátoři se nadále budou spoléhat na uživatele, kteří mohou nahlašovat závadné příspěvky.

Facebook například dlouho přešlapoval na místě a uvažoval, zda blokovat nejen teroristické organizace, ale také i jejich stoupence. A nakonec se rozhodl pro jejich zákaz.

Na černé listině jsou příspěvky s reálnými výhrůžkami, svoláváním násilných akcí či podporou teroristických organizací. Mezi zakázané ale patří i příspěvky propagující sebepoškozování, poruchy výživy či užívání drog.

Uživatelé se také nesmí vzájemně urážet na základě rasové či etnické příslušnosti, náboženství, pohlaví, orientace, postižení či nemoci.

Obrázky pikantnějšího či drsnějšího obsahu se nahrávat smí, ovšem jen za podmínky, že jejich účelem není propagace násilí či nenávisti. Mezi zakázané příspěvky patří i pornografie a erotika nezletilých. Pro nahotu platí určitá omezení, ale nikoli úplný zákaz.

 

Zdroje:
The New York Times