Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Drábek donutí bolševické kretény makat, pochvaluje si soukromník

Drábek donutí bolševické kretény makat, pochvaluje si soukromník
zdroj: Mediafax

Nový zákoník práce z dílny ministra práce a sociálních Jaromíra Drábka (TOP 09) cupují opozice i odbory na kousky. Vyhazov za porušení neschopenky, diferencované odstupné za výpověď z práce či smlouvy na dobu určitou, to všechno jsou body, které se kritikům nelíbí. Podnikatelé mají ale na věc jiný názor.

Podle předsedy Strany soukromníků Rostislava Senjuka se Drábkovi povedl husarský kousek. Předseda sdružení podnikatelů a živnostníků Bedřich Danda novelu platnou od letošního roku rovněž vítá.
Podle něj ministr Drábek udělal velký kus práce, když vypustil první vlaštovku ve směru k vymanění se od běžné socialistické praxe, která u nás byla poslední desetiletí možná. I zaměstnavatelé podle Senjuka chtějí, aby se jejich zaměstnanci měli dobře. Nechtějí ale podporovat podvodníky a příživníky.

Konečně někdo hnul s těmi bolševickými kretény

„Čili to je husarský kousek, který se panu ministrovi povedl, přinutit tyhle bolševické kretény, k alespoň trochu nějakým povinnostem, aby zde byly také nějaké nějaké postihy a nejenom vyzdvihovány práva zaměstnanců na úkor zaměstnavatelů,“ řekl ParlamentnímListům.cz na adresu odborů kritizujících zákoník práce Rostislav Senjuk.

On sám, se bez zákoníku práce prý obejde. „U mě lidi přijdou a řeknou: Hele mě tady píchá, já to udělám zítra nebo v sobotu... No tak řeknu, tak se sbal, stejně by ta práce stála za prd... Ale uznávám, že to asi není standardní jednání zaměstnavatelů,“ dodal Senjuk.

Více čtěte na ParlamentniListy.cz