Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Část ODS se zlobí na Kalouska kvůli nahrávce. Jeho šéf nic neví

Část ODS se zlobí na Kalouska kvůli nahrávce. Jeho šéf nic neví
zdroj: tisková zpráva

Miroslav Kalousek se stal opět středem zájmu. Nejprve měl záznam ze schůzky šéfredaktorů, pak řekl, že šlo jen o žert a nakonec přísahal, že jej nikdy neměl. Co na to předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg? Nic. Zato občanští demokraté Kalouska svými výroky nešetří.

Spolustraníka, ministra zahraničí a předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga se podařilo ParlamentnímListům.cz telefonicky zastihnout v Bruselu. O "kauze Kalouskovy nahrávky" však nic nevěděl.

A to přesto, že už včera večer se objevily první informace celé aféry. V té době zněly tak, že nahrávku z jednání šéfredaktorů českých deníků Kalousek má a hodlá ji zveřejnit. Obrat v situaci, kdy ráno Kalousek oznámil v tiskové zprávě, že žádnou nahrávku nikdy neměl, už Schwarzenberg opravdu zaznamenat nemusel.

„Co je s Kalouskem? Já nic nevím," sdělil přesto ve čtvrtek odpoledne ministr. "Ráno v sedm hodin jsem odletěl do Bruselu a teď mám malou přestávku. Ale opravdu nevím, co se děje okolo kolegy Kalouska," vysvětlil předseda strany ParlamentnímListům.cz.

Celý článek na ParlamentniListy.cz