Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Bušina: Politika mě nyní nezajímá

Bušina: Politika mě nyní nezajímá
zdroj: tisková zpráva

Filip Bušina byl nadějným politikem ČSSD a spolupracovníkem Davida Ratha. Jeho politickou kariéru však přerušilo obvinění za daňovou optimalizaci a následné zatčení. Do politky se nyní vracet nehodlá.

Filip Bušina byl po dvou dnech byl propuštěn na svobodu, podal totiž návrh na zastavení trestního stíhání, protože se vinný necítí. Jeho případ, kdy byl obviněn ze stamilionových podvodů, však uzavřen nebyl.

Obvinění, že do účetnictví dával náklady, které reálně neexistovaly, Bušina zcela popírá s tím, že všechny reklamní služby, u kterých mělo dojít k 300milionovým podvodům, měly protiplnění.

Spojení s nynějším hejtmanem Středočeského kraje Davidem Rathem (ČSSD) Bušina také rezolutně odmítá s tím, že jsou to "chorobomyslné výplody".

I přesto, že byl Bušina před svým zatčením jedním z vrcholových členů krajské organizace ČSSD Praha - východ, nyní svou politickou kariéru obnovit nehodlá. "Nepřemýšlím o tom. Nechal jsem si pozastavit členství a plně se věnuji mému obvinění z podvodu," uvedl v rozhovoru pro páteční Lidové noviny.

Nyní se Bušina živí ekonomickými konzultacemi a všechny své lukrativní firmy "výhodně prodal". Jaké má klienty ale sdělit nechtěl, prý by hrozilo, že "budou zataženi do problémů."

                                                                                                                               www.parlamentnilisty.cz