Dnes je pátek 17. května 2024., Svátek má Aneta
Počasí dnes 15°C Slabý déšť

Aztécké potisky a galaxie – čeká nás další nostalgický módní návrat?

Aztécké potisky a galaxie – čeká nás další nostalgický módní návrat?
zdroj: Freepik.com

Svět módy je stále v pohybu a vytváří cykly, kdy se i minulé trendy vrací jako nová a čerstvá inspirace. Poslední dobou si můžete všímat, že se do módního světa opět vkrádají nostalgické prvky, jako jsou aztécké potisky a galaktické motivy. Jak je nosit?

Nesmírně vesmírná móda: Po jakých trendy kouscích sáhnout?

Zdá se, že i tyto vzory a styly z minulosti opět ožívají. A bezesporu i dokazují, že móda má zkrátka schopnost se stále obnovovat. Užijte si tuhle módní recyklaci i vy! Po čem sáhnout? Třpyt, lesk i potisky měsíce a hvězd. Taková je móda plná galaktických potisků. Zvolte lesklé šaty, trička s motivem mléčné dráhy nebo batůžek posetý některým ze souhvězdí. Právě tyto kousky si zamilujete, pokud je i pro vás vesmír něčím tak inspirujícím. Fascinuje vás nekonečno? Vyberte si v nekonečném množství módních kousků ty vaše, díky kterým budete mít inspiraci vesmírem stále u sebe. Planety, hvězdy i vesmír jsou zkrátka nevyčerpatelným tématem.

Aztécké potisky jako odkaz k dobám dávno minulým

Aztécké potisky mají kořeny v tradičním umění a kultuře starověkého aztéckého národa, který obýval střední Ameriku. Aztékové byli odvážní, bojovní, divocí i zruční – vidíte se v této charakteristice i vy? Potisky, které k této době odkazují, se vyznačují geometrickými vzory, složitými liniemi a živými barvami. Právě jejich jedinečný vzhled dělá z aztéckých potisků atraktivní módní prvek, kterým můžete vyjádřit svou náklonnost k dobám a lidem, jež jsou dnes součástí daleké historie. V posledních letech jsme mohli pozorovat, jak se aztécké potisky objevují na různých kouscích oblečení, jako jsou šaty, sukně, trička a také na doplňcích, jakými jsou kabelky a šály. Tyto vzory dodávají oblečení exotický nádech a budí minimálně zajímavý vizuální dojem. Zamilovali jste si aztécké potisky i vy? Volejte sláva! Vrací se totiž zpět! Prohlédněte si nabídku webu Bolf a vyberte si takové kousky, které pro jejich výjimečný a neokoukaný design nedokážete nechat ležet ladem a skladem. 

Módní trendy jako věčné návraty do minulosti

Aztécké potisky a galaktické motivy jsou dalšími z mnoha příkladů toho, že móda může sloužit jako způsob, jak se vrátit ke kořenům a hledat inspiraci v minulosti. Tyto vzory nám umožňují vyjádřit naši individualitu a vytvářet outfity, jež reflektují naši osobnost a zájmy. Pokud se teď tedy ptáte, jestli nás čeká další nostalgický módní návrat, odpověď je jednoznačně ano. Móda je proměnlivá a staré trendy vytvářejí ty nové. Užijte si další vlnu galaxie i aztécké módy. Váš šatník už netrpělivě čeká na příval nové inspirace. Nezapomeňte ale přitom, že méně je často více – výrazný top tak slaďte s jednoduchými kalhoty a naopak. Rozhodli jste se sáhnout po výrazném batohu či kabelce? Šálu kolem krku už zvolte jednoduchou – stejně jako boty nebo kabát. Aby vaše oblíbené kousky vynikly, potřebují totiž prostor. 

Zdroje:
Inzerce