Dnes je neděle 19. května 2024., Svátek má Ivo
Počasí dnes 19°C Dešťové přeháňky

Tlustý: Kde vzala dcera na hotel, je její věc

Tlustý: Kde vzala dcera na hotel, je její věc
zdroj: tisková zpráva

Exposlanec a exministr financí za ODS Vlastimil Tlustý zřejmě snad ani nežije ve společné domácnosti se svou ženou a dcerou. Vypadá to tak po jeho odpovědi na dotaz, čí je luxusní hotel v obci Svatý Tomáš, na Šumavě u Lipna.

Bývalá schwarzenberská lesovna, kterou kníže dával za odměnu, kdysi vyhořela. Před sedmi lety ji začala jistá firma renovovat a téměř od základů tehdy vyhořelé stavení zrekonstruovala. Dnes je z ní luxusní stylový hotel s 20 pokoji, který má hodnotu okolo 30 milionů korun.

Majitelkou 65% podílu má být dcera exministra a exposlance Vlastimila Tlustého. Zbytek pak je prý blízkého přítele Tlustého, lipenského podnikatele Vladimíra Šlégra, který se chlubí přátelstvím s Václavem Klausem a předloni se nechvalně proslavil, když se svým terénním BMW spadl do zamrzlého Lipenského jezera.

Sám Tlustý tvrdí, že on nemá s vlastnictvím hotelu nic společného, a že se o podnikání své dcery nezajímá a kde vzala na podíl okolo čtyř milionů korun, neví. „Je to její věc, zda pro ni byl problém získat na podíl peníze, to neřeším. Ale vstoupila do toho," řekl Tlustý serveru Aktuálně.cz.

Celý článek na ParlamentniListy.cz