Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Malý pán vychází na DVD

Malý pán vychází na DVD
zdroj: tisková zpráva

Vydejte se s Malým Pánem, okouzlující pohádkovou postavou spisovatelky Lenky Uhlířové, do pozoruhodného dobrodružství za Dutou hlavou, do Plujícího města nebo do nebezpečného Lesa stínů.

Celovečerní film, který dětem i rodičům všech věkových kategorií připomene loutkářské řemeslo. V hlavních rolích  uslyšíme  přední domácí herce Sašu Rašilova, Vandu Hybnerovou, Kláru Sedláčkovou, Valérii Zawadskou, Tatianu Vilhelmovou, Miroslava Krobota, Pavla Lišku a další. Hudbu složil Milan Cais ze skupiny Tata bojs.

„Malý Pán si žije spokojeně ve svém malém světě, a když má dost nudlí, nikam se zvlášť nežene. Jenže má sen, a se sny bývají jak známo jen samé potíže — nenechají člověka (ani malého) v klidu. Ani Malému Pánovi se to nevyhne, a tak jednoho dne po probuzení překvapeně zjistí, že mu něco schází. A přestože nerad opouští svůj útulný domov, vydá se na cestu, aby tomu přišel na kloub. Kdo ví, co na konci své velké cesty najde?“

1002 zdroj: tisková zpráva

Kniha s názvem Velká cesta Malého pána,  podle které vznikl film producenta Bednafilms -  Jakuba Červenky, je jednou z nejzajímavějších nových pohádek. Dokládá to například ocenění Nejkrásnější kniha LIBRI OLOMOUC 2008, Cena ředitele Výstaviště Flora Olomouc, White Raven Internationale Jugendbibliothek Mnichov 2010 nebo nominace  Magnesia Litera 2009 v kategorii Objev roku.

Film je zajímavý výtvarnou stránkou, kterou tvoří mladý výtvarník František Antonín Skála, syn slavného sochaře Františka Skály. Jeho loutky rozhýbal známý soubor Buchty a loutky, který za uplynulých dvacet let existence rozvířil vody českého loutkového divadla.

1000 zdroj: tisková zpráva

„Příběh Velké cesty MALÉHO PÁNA  je postaven na jednom z nejdůležitějších principů našich životů a tou je potřeba nebýt sám, mít se o koho opřít, když nám je smutno nebo když se chceme podělit o radost. Tento hodnotový faktor přátelství se v dnešní době vytrácí a pohádka o Malém Pánovi dětem ukáže, že v životě jsou důležitější věcí než majetek a peníze. “ uzavírá producent Jakub Červenka.

Malý Pán byl oceněn na mezinárodních festivalech a získal cenu TRILOBIT 2016 v sekci FILM S DĚTSKOU ČI RODINNOU TÉMATIKOU.

Film Malý Pán právě vychází na DVD a je k dostání v edici České televize a u všech dobrých prodejců. Novinky, informace o tvůrcích a další detaily o filmu najdete na www.malypan.cz a www.bednafilms.cz

zdroj: Archiv

Zdroje:
Inzerce