Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Zpochybnění věrohodnosti Cabanisse. Vrtění psem prý začalo

Zpochybnění věrohodnosti Cabanisse. Vrtění psem prý začalo
zdroj: Mediafax

Na známý americký film o politické propagandě odkazuje Martin Fendrych v komentáři pro Týden.cz. Zaujalo ho, jak už po pár dnech vymysleli experti na „vrtění psem“, jak vrátit ránu, zasazenou náměstkovi Martinu Bartákovi, a zpochybnit věrohodnost bývalého velvyslance Cabanisse.

Hodně čilý ruch musel panovat v politických kruzích i mezi podnikateli spojenými s resortem obrany poté, co bývalý velvyslanec USA v Česku William J. Cabaniss a prezident americké části Tatry Duncan Sellars obvinili minulý týden v MF Dnes exministra obrany Martina Bartáka, že po nich chtěl úplatek v milionech dolarů.

„Ten hukot, jaký musel po obvinění nastat, kolik lidí asi horečně pracovalo na tom, aby Bartáka, a tím i sebe nebo své šéfy, zachránili a očistili. Experti na ´vrtění psem´ vymýšleli, jak vrátit ránu a zpochybnit věrohodnost Williama Cabanisse," uvádí Martin Fendrych v komentáři pro Týden.cz o tom, co se asi odehrávalo, když se provalilo, že Barták měl údajně požadovat úplatek za to, že urovná spor mezi firmou Praga a Tatra.

„Po pár dnech to mají. Ředitel společnosti Praga-Export Petr Ptáček tvrdí: Cabaniss zveřejnil informaci o údajném korupčním jednání Bartáka, aby odvedl pozornost od vlastního trestného činu," upozorňuje Fendrych.

Celý článek na ParlamentniListy.cz