Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Živí mě invalidní dcera, stěžuje si policista po Johnově éře

Živí mě invalidní dcera, stěžuje si policista po Johnově éře
zdroj: Mediafax

PŘÍBĚH policejního důstojníka, kterého tvrdě postihly vládní reformy je opravdu srdceryvný. Ve službě je již přes dvacet let, nicméně podle něj tak špatná situace u policie ještě nebyla. Nyní, jak sám přiznal, živoří a počítá každou korunu.

Pokud by ještě měl přijít o rizikové příplatky, neví, co by si počal.

Kvůli ochraně zdroje jsme úmyslně uvrhli policistu do anonymity, nicméně redakce ParlamentníchListů.cz jeho jméno zná.

24/24

P.T. pracuje zatím na operačním středisku v Ústeckém kraji, přičemž očekává přeřazení na integrované operační středisko. Jeho náplní práce je obsluha tísňové linky,,Není tu zavedeno rozdělení případů, což v kostce znamená, že co si s kolegy na lince 158 přijmeme, řešíme až do konce sami dva. Pracuji na 24h směny a ve služebním poměru jsem již 24 let." Popisuje práci P.T. Že by si však nestěžoval na plat, se říci nedá.  "Rozdíl platu při porovnání s loňským rokem je zřetelný, dělá to necelých 3500Kč hrubého, a to už je znát."

Policista bere včetně příplatků a přesčasů 25 tisíc korun čistého.

Do konce života

P.T. má trvalý závazek - hypotéku na rodinný dům. "Už slyším pány nahoře jak říkají, že je to můj problém, že jsem se zadlužil. Ano, je to můj problém a musím jej řešit. Nefňukám jak někteří zákonodárci, když měli přijít o svůj post a prosili své kolegy, aby je nechali aspoň ještě nějaký čas na té jejich funkci, aby hypotéku stačili splatit."  Jeho rozhodnutí upsat se bance však bylo zapříčiněno několika faktory.

Celý článek na ParlamentniListy.cz