Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Zeman v TV popravil Drábka. Takto reaguje sám exministr a kolegové z TOP 09

Zeman v TV popravil Drábka. Takto reaguje sám exministr a kolegové z TOP 09
Miloš Zeman | zdroj: Mediafax

Poslanci TOP 09 jsou roztrpčeni slovy prezidenta Miloše Zemana. V nedělní Partii totiž Zeman slovně popravil bývalého ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka. Zástupci „topky“ mu proto nyní vzkazují: Nezatahujte na Pražský hrad politiku! Sám máte máslo na hlavě, když za kancléře chcete předsedu strany.

První rozkol mezi čerstvým prezidentem Milošem Zemanem a mezi koaličními politiky je na světě. Uraženi se cítí být poslanci TOP 09, neboť prezident se podle nich ani nestačil ohřát ve svém postu a již odstřelil jejich stranického místopředsedu Jaromíra Drábka (TOP 09), který do loňského října zastával post ministra práce a sociálních věcí.

„Pan Drábek byl jeden z nejhorších, ne-li zcela nejhorší, ministr práce a sociálních věcí. Kdyby nedělal nic, prospěl by zemi mnohem více než svými činy, které udělal, či přesněji řečeno spáchal,“ opřel se do Drábka Zeman v televizní Partii s tím, že navíc jeho sKarty nepovažuje jen za chybu, ale přímo za zločin.

„To je ale nefér,“ reagoval na to pro ParlamentníListy.cz poslanec TOP 09 Stanislav Polčák. Podle něj prý Zeman, dokonce jen před pár dny, sliboval něco jiného – totiž že chce být neutrálním kolbištěm pro politické strany.

„Já bych ale ministru Drábkovi spíše vyčítal opačnou polohu – že byl možná až příliš silný, a že některé kroky z vládního programového prohlášení uskutečňoval až příliš rychle. Možná na toto konto následně i pohořel. Ne tedy ve smyslu toho, že by ty kroky neměl provádět,“ vysvětlil své pohoršení nad pošpiněním Drábka Polčák.

Zdroje: