Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Zeman se rozjel: V ČR je třetina pitomců. I jim nabídnu pevný ekonomický stát

Zeman se rozjel: V ČR je třetina pitomců. I jim nabídnu pevný ekonomický stát
zdroj: Mediafax

Prezidentský kandidát Miloš Zeman tvrdí, že se v České republice nachází až třetina pitomců. V rozhovoru pro přílohu Lidových novin se také opět navezl do novinářů. Pitomcům, kteří ho budou volit, nabízí například sociální stát skandinávského typu.

Zeman věří, že ve volbách vyhraje. Jinak by se do přímé volby nepřihlásil. Je prý ale připraven i na porážku.

Každý prezident by měl přinést něco nového

Zeman má dojem, že se v současnosti v české politice pohybují jen amatéři a profesionálové zmizeli. Chtěl by to jako prezident změnit. „Protože nemám rád amatéry,“ vysvětlil. Kandidaturu přijal i díky rozsáhlé podpoře lidí.

Každý prezident by podle něj měl přinést něco nového. Václav Havel si vytvořil velkou mezinárodní prestiž a Václav Klaus zase úporně hájil národní zájmy. K oběma prezidentům má ale Zeman výhrady. Na Havlovi mu vadily amnestie nebo omluva sudetským Němcům. S Klausem se zase lišili v názorech na Evropskou unii a kuponovou privatizaci.

Pokud Zemanovi nevyjde přímá volba, tak se vrátí na Vysočinu a bude si užívat podzim života.

Máme stejný smysl pro humor, tvrdí dcera Kateřina

Do rozhovoru se zapojila také Zemanova dcera Kateřina, která se rovněž připojila k jeho kampani. Svého otce charakterizuje jako přísného, důvěřivého až naivního. Zároveň je podle ní spolehlivý a vtipný. Smysl pro humor prý mají stejný.

„Kačenka je daleko inteligentnější, než jsem byl ve svých devatenácti letech já. Je daleko krásnější, než jsem byl ve svých devatenácti letech já,“ dodal Zeman v rozhovoru. Dodal, že jsou si téměř ve všem podobní.

Zdroje: