Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Zajímá Vás investování? Zkuste si to nanečisto

Zajímá Vás investování? Zkuste si to nanečisto
zdroj: tisková zpráva

Začít se dá i například přihlášením do investiční soutěže.

Moderní technologie nabízejí možnost investování z pohodlí domova. Stačí k tomu počítač, připojení k internetu a software, jenž je zdarma. Navíc díky chytrým telefonům můžete mít Vaše obchody neustále při ruce. Pro začátečníky je vhodné, aby si to nejdřív zkusily na demo účtu s fiktivními penězi. Ačkoliv jde o imaginární peníze, investor má k dispozici aktuální data a může si tak zkoušet nakupovat a prodávat aktiva v reálném prostředí za skutečných tržních podmínek.  Takovouto cvičnou formu investování nabízí každá dobrá brokerská společnost.

Právě na investování s fiktivními penězi je založeno i hodně investičních soutěží. Ty probíhají tak, že všichni soutěžící začínají se stejným fiktivním kapitálem, za nějž v předem vymezeném období nakupují nebo prodávají různé finanční instrumenty jako komodity (ropa, zlato, stříbro), akcie (DAX, S&P 500) nebo měnové páry (EUR/CZK, EUR/USD). Ten z nich, kdo za stanovenou dobu nejvíce zhodnotí počáteční kapitál, vyhrává. Právě jedna takováto soutěž právě probíhá se společností Bossa.

Hlavní výhrou je mobilní telefon iPhone6.   Ačkoliv soutěž začala již na začátku března, trvá celý měsíc a lze se do ní kdykoliv přihlásit. Finanční trhy nikdy nespí, proto mají šanci i opozdilci. V průběhu nadcházejících 3 týdnů se karty mohou ještě pěkně zamíchat.