Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Výběr dovolené může být věda, ale výběr dodavatele energií je dnes otázkou pár minut

Výběr dovolené může být věda, ale výběr dodavatele energií je dnes otázkou pár minut
zdroj: ThinkStock

Máte už naplánovanou letní dovolenou, nebo spoléháte na last minute zájezdy? Ať už listujete prospekty cestovních kanceláří, nebo raději sestavujete vlastnoruční itineráře a hledáte nejvýhodnější letenky i ubytování, zařídit si dovolenou podle svých potřeb je někdy učiněné martýrium.

Jestli se vám už ze všech těch akčních nabídek, uživatelských recenzí a nabitých harmonogramů točí hlava, zkuste ji na moment zaměstnat něčím jiným. Skočte si do kina, na zmrzlinu nebo třeba na koupák. Anebo si prostě v dalším okně otevřete srovnávací web Srovnam.cz.

Ten vám sice nepomůže s výběrem dovolené, ale přesvědčí vás, že výběr dodavatele elektřiny či plynu může být až překvapivý relax. Srovnam.cz na to jde chytře: nepotřebuje od vás žádné osobní údaje ani registraci, protože si vystačí s PSČ vašeho odběrného místa. K tomu jen přidáte výši záloh, které platíte, nebo čistě odhad spotřeby či využití energií a dál už se o vše postará systém.

Srovnam.cz pracuje s aktuálními nabídkami velkých i menších dodavatelů a jejich ceny a smluvní podmínky vám vypíše a srovná v přehledné tabulce. Ta obsahuje řadu důležitých informací, které jinde jen tak nenajdete – například přítomnost sankcí, se kterými se řada dodavatelů raději navenek moc nechlubí.

Nejférovější dodavatel roku 2017

Na Srovnam.cz vás už ale dlouho upozorňujeme na to, že neméně důležité jsou i podmínky, za jakých tuto cenu získáme. Na trhu ovšem existují desítky dodavatelů plynu a elektřiny a je nám jasné, že pro běžného spotřebitele je mnohdy takřka nemožné se ve všech nabídkách zorientovat. A proto je tu výzkum Nejférovější dodavatel energií roku 2017! Na jeho výsledky se můžete podívat na našem blogu a zjistit tak, kteří z dodavatelů energií myslí na věci, které jejich zákazníci považují za nejdůležitější.

A tím užitečnost srovnávacího webu zdaleka nekončí. Pokud ve výpisu objevíte výhodnější nabídku, než je vaše stávající, Srovnam.cz vás provede dalšími kroky, potřebnými ke změně dodavatele energií. Přechod na nového dodavatele už dnes neobnáší žádnou černou magii, ale pokud byste přesto tápali například v terminologii, na Srovnam.cz najdete jak odpovědi na často kladené otázky, tak výkladový slovníček.

Podle dosavadních zkušeností uživatelů lze změnou dodavatele ročně ušetřit částky v řádech několika tisíců a přiznejme si upřímně: pár tisíc navíc se hodí jak na pláži, tak na horské túře. Anebo jen na té zmrzlině a osvěžujícím koktejlu, které si po chvilce se Srovnam.cz můžete dopřávat celé léto.

Zdroje: