Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

VPS hosting – skvělé cloudové řešení pro malé i velké firmy

VPS hosting – skvělé cloudové řešení pro malé i velké firmy
zdroj: Tisková zpráva

Doba papírů, šanonů a tužek je nenávratně pryč. Pokud chce firma v dnešní době fungovat efektivně, je pro ní naprosto nevyhnutelná digitalizace. A to ve všech ohledech. Moderně fungující společnosti se proto neobejdou bez kvalitních cloudových služeb, které jsou oporou podnikání ve 21. století. I software a cloud však musí být opřený o reálný základ. Tím jsou samozřejmě servery a počítače. 

O potřebě počítačů pochybovat nemusíme. U serverů je tomu ale trochu jinak. Díky vhodným řešením se totiž firma či jednotlivec může v dnešní době jednoduše vyhnout pořizování vlastních serverů. Ty jsou totiž finančně velmi náročné. Drahé je nejen jejich pořízení, ale především také jejich následná údržba a potřeba neustálého dohledu.

O pár řádků výše přitom zaznělo, že server je dnes pro mnoho firem a také jednotlivců absolutní nutností. Jak z toho tedy ven? Řešení existuje a je poměrně jednoduché. Říká se mu virtuální server, neboli VPS. Jedná se o vcelku jednoduchou cloudovou službu, kdy klient výměnou za pravidelný měsíční poplatek získá serverový prostor.

Jeho přední výhodou je garance výkonu. V praxi to znamená, že v rámci VPS získáte jasně vyčleněný prostor na daném serveru, který vám nikdo nevezme. Toto je obrovská výhoda především ve srovnání s klasickým webhostingem, kde vás může omezit zvýšení provoz na serveru, který nevznikl vaším zaviněním.

vps_02 zdroj: Tisková zpráva

VPS hosting je tedy jako stvořený pro menší a střední firmy, pro které pořizování vlastního serveru nedává smysl. Díky garanci výkonu serveru je výborný také pro provozovatele webových stránek. Zvláště těch, s vyšší návštěvností, u kterých si provozovatel nemůže dovolit výpadky. K těm může docházet právě na klasickém webhostingu.

A kam se pro pronájem virtuálního serveru obrátit? Také odpověď na tuto otázku je jednoduchá. Velmi oblíbeným poskytovatelem virtuálního serveru je společnost Faster CZ, která pronájem VPS nabízí v rámci svého špičkového datového centra.

 

Zdroje:
Inzerce