Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Válka podsvětí? Po vraždě Housky byl vykraden dům dalšího vlivného politika

Válka podsvětí? Po vraždě Housky byl vykraden dům dalšího vlivného politika
Alexandr Novák a jeho vila | zdroj: Parlamentnilisty.cz

Nejprve vražda vlivného člena ČSSD Romana Housky a přes noc prý i vykradení domu bývalého senátora za ODS, nyní uvězněného Alexandra Nováka. To je informace, kterou ParlamentníListy.cz získaly přímo v Chomutově.

"Ano, prý ho vykradli," sdělil naší redakci zdroj obeznámený s chodem města. Vzhledem ke strachu, který prý nyní panuje na Ústecku, ale nechtěl říci bližší podrobnosti. Skoupí na slovo byli i policejní mluvčí.

Co nám potvrdily hned dva zdroje, vražda Romana Housky a údajné vykradení Novákovy vily by spolu mohly souviset. Oba prý společně mnoho let podnikali.

Alexandr Novák, někdejší senátor ODS, je nyní ve věznici. 14. prosince 2010 mu uložil chomutovský soud podmínku dva roky a pokutu pět miliónů korun. Novák byl uznán vinným za přijetí cca 40milionového úplatku za prodej plynárenských a energetických akcií společnosti Severočeská plynárenská a Severočeská energetika Děčín německé společností VNG-Verbundenz Gas.

Novák od té doby odmítal nastoupit do vězení s tím, že to neumožňuje jeho zdravotní stav. Koncem března 2013 chomutovský soud rozhodl, že Novákovi zdravotní stav nebrání v nástupu do vězení. 2. dubna letošního roku jej policie zadržela z obavy, že by se mohl snažit před trestem uprchnout do USA, a převezla jej do teplické věznice.

Roman Houska, člen chomutovské ČSSD, byl zavražděn v pondělí večer. Nalezen byl před svým domem. Policie na případ uvalila informační embargo.

Zdroje: