Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

V ulicích se rozpoutá peklo. Poteče krev, straší ´provládně´ bulvár

V ulicích se rozpoutá peklo. Poteče krev, straší ´provládně´ bulvár
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Bulvární deníky rozjely začátkem roku drsnou kampaň proti protestujícím lékařům, v polovině roku nemají jejich sympatie ani na stávku se chystající dopraváci. Protestní akce líčí tak, že neuškodí politikům, ale nejvíce zkomplikují život obyčejným lidem a budou násilné.

Ty může vystrašit i naznačovaný scénář, že se blokád chopí lidé nespokojení s reformami a ve městech se rozpoutá peklo.

Blížící se čtvrteční stávku odborářů a vše, co ji má provázet, se snaží bulvární deníky vykreslit v co možná nejhrozivějších obrazech. Není divu, že deník Aha! oslovil pro větší účinek jednoho z největších radikálů Jaromíra Duška, předsedu odborového Svazu služeb a dopravy, pod jehož vedením si v roce 1997 odboráři vymohli pětidenní stávkou zastavení privatizace drah.

„Víte, co je živelná akce? To jsou demonstrace, jako byly v Egyptě, Tunisku a Libyi. Lidé se budou bouřit a rozbíjet výlohy. Zasáhne policie a v ulicích poteče krev. V Řecku se stalo to samé. Hořely vládní budovy a rozbíjela se okna," řekl deníku odborář Dušek. Policie možné hrozby nebere na lehkou váhu. „Jsme připraveni i na extrémní scénáře," uvedla její mluvčí Eva Kropáčková.

Celý článek na ParlamentniListy.cz