Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Kostlivce za 90 milionů už vyšetřuje policejní inspekce

Kostlivce za 90 milionů už vyšetřuje policejní inspekce
zdroj: Mediafax

Nabídky desítek nepotřebných objektů k odprodeji na straně jedné, nevýhodné smlouvy o pronájmu na straně druhé. I to je bohužel obraz hospodaření ministerstva vnitra.

Naše redakce před časem informovala o pronájmu budovy cizinecké policie v Praze na Žižkově, za nějž resort zaplatí 90 milionů korun soukromému subjektu.

Tato smlouva o pronájmu patřila mezi několik kostlivců, které vypadli na dnes již exministra vnitra Radka Johna. Ten okamžitě pověřil policejního prezidenta Petra Lessyho, aby celou věc prošetřil.

Nemůžeme nic

Někdejší inspektorát cizinecké policie na pražské Koněvově ulici se v rámci reformy cizinecké policie přeměnil od 1. ledna 2011 na pracoviště Odboru azylové a migrační politiky (OAMP) ministerstva vnitra.

Správou této budovy byla pověřena Správa uprchlických zařízení ministerstva vnitra (SUZ), jež zdědila nevýhodný kontrakt i se všemi závazky plnění.

"Ta smlouva je nevypověditelná či přesněji velmi těžko vypověditelná. Druhá strana by musela porušit smluvní závazky, což nepředpokládám, že by učinila," vysvětlil redakci ParlamentníchListů.cz ředitel SUZ Miloslav Koudelný.

Celý článek na ParlamentniListy.cz