Dnes je neděle 8. září 2024., Svátek má Mariana
Počasí dnes 17°C Polojasno

V hlavě 2 opět dominovalo kinům o víkendu

V hlavě 2 opět dominovalo kinům o víkendu
zdroj: Falcon

Nejnavštěvovanějším filmem bylo o uplynulém víkendu pokračování animovaného snímku studia Pixar Animation Studios a režiséra Kelseyho Manna V hlavě.

V součtu s předpremiérovými projekcemi ho v Česku vidělo 213.500 diváků. Ve světě se už V hlavě 2 podařilo utržit přes miliardu dolarů a stal se jedním z 11 animovaných snímků, kterým se podařilo tuto hranici zdolat. Druhým nejnavštěvovanějším filmem uplynulého víkendu v ČR byl Zápisník alkoholičky. Vyplývá to z údajů na webu Unie filmových distributorů.

Novinka režiséra Dana Svátka Zápisník alkoholičky, která se stejně jako v případě jeho tragikomedie Úsměvy smutných mužů věnuje tématu pití a alkoholu, za dva týdny od premiéry přilákala 223.000 diváků a na tržbách vydělala bezmála 40 milionů korun. Na třetí příčce bylo čtvrté pokračování amerického animovaného komediálního filmu Já, padouch. Snímek produkovaný společností Universal Pictures and Illumination za tři týdny od české premiéry navštívilo přes 332.000 malých i velkých diváků.

První tři snímky žebříčku uplynulého víkendu vylepšily současná slabá čísla návštěvnosti kin. Některý z 20 filmů v čele návštěvnosti si o uplynulém víkendu vybralo více než 296.000 diváků, minulý víkend to bylo 233.000 a týden předtím 137.228 diváků. Předtím se v létě průměrná návštěvnost pohybovala kolem 50.000 lidí na dvacítku nejnavštěvovanějších filmů.

Na čtvrtém místě vstoupil do žebříčku nový film Jiřího Havelky Zahradníkův rok. Hořkosladká komedie, ve které hlavní role ztvárnili manželé Oldřich Kaiser a Dáša Vokatá, o víkendu zaznamenala 13.000 diváků. Na pátém místě byl americký katastrofický snímek Twisters, na který dorazilo přes 5000 návštěvníků.

Z české kinematografii je ještě na osmém místě komedie Tomáše Hoffmana Sladký život, kterou za 19 týdnů od premiéry vidělo přes 191.000 diváků.

Ve čtvrtek 25. července česká kina z novinek nabídnou americký superhrdinský film Deadpool & Wolverine natočený na motivy postavy Deadpoola od komiksového vydavatelství Marvel Comics. Jde o pokračování divácky úspěšných snímků Deadpool a Deadpool 2.

Zdroje: