Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Úplatky ve VV: Spor kolem mikrofonu v poprsí novinářky

Úplatky ve VV: Spor kolem mikrofonu v poprsí novinářky
zdroj: Mediafax

Co mají společného véčkaři a ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)? Mystifikaci novinářů. Zatímco na tu Kalouskovu už se pozvolna zapomíná, Věci veřejné zažívají díky Jaroslavu Škárkovi teďzřejmě hodně horké chvilky.

Ten totiž v rozhovoru, o kterém nevěděl, že je nahrávaný, údajně řekl, že dostává peníze od Víta Bárty za loajalitu a mlčení. Řekl na schůzce s novinářkou, která slova poslance VV bez jeho vědomí nahrála.

Jakoby toho strana Věci veřejné v posledních týdnech už takhle neměla dost. Teď její poslanec Jaroslav Škárka tvrdí, že dostával peníze za loajalitu neformálnímu předsedovi strany Vítu Bártovi. Má prý také mlčet o podezřelém způsobu financování VV.
Tvrdí také, že je sledován a zastrašován. Prý za to může místopředseda Věcí veřejných Bárta, který k tomu údajně využívá svou bývalou bezpečnostní agenturu ABL. Poskytl o tom rozhovor časopisu Respekt za příslib anonymity. Novináři si ho ale tajně nahrávali a vše zveřejnili.

"Je to velmi nešťastné, ale vše je pouhá mystifikace. Vznikla tím, že jsem se s dotyčnou redaktorkou domluvil na rozhovoru off record - tedy bez nahrávání. A hned na počátku schůzky jsem zjistil, že má nahrávací zařízení ve výstřihu. To mě opravdu rozlítilo. A nenapadlo mě nic jiného, než tedy reagovat tak, že budu hrubě mystifikovat," uvedl pro ParlamentníListy.cz Jaroslav Škárka, který je ještě během pondělí pracovně v Kazachstánu. Blíže se k detailům zveřejněného rozhovoru vyjadřovat proto nechtěl, poněvadž článek v pondělí ráno neměl možnost přečíst.

Celý článek na ParlamentniListy.cz