Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

U Fischera proběhnou další rozhovory o ministerstvech

U Fischera proběhnou další rozhovory o ministerstvech
zdroj: Mediafax

Během úterý se s premiérem Janem Fischerem opět sejdou zástupci ODS a ČSSD. Jednat by měli o ministerských postech.

Kdo ve vládě obsadí posty po ministrech Strany zelených by mohlo být jasné po úterní  schůzce premiéra Jana Fischera se zástupci ODS a ČSSD. O personálním složení vlády se přitom bude jednat už podruhé. Minulý čtvrtek totiž schůzka výsledek nepřinesla.

„Dovedeme si asi všichni představit, že je možné, aby si předseda vlády vzal do působnosti útvar, který zbyl po panu ministrovi Kocábovi. Ale neshodli jsme se na způsobu obsazení ministerstva životního prostředí," řekl v této souvislosti premiér Jan Fischer Českému rozhlasu.

Resort životního prostředí nyní vede ministr zemědělství Jakub Šebesta, kterého do vlády nominovala sociální demokracie. ODS ale post žádá pro sebe. Minulý týden přišla na jednání se třemi variantami: ministerstvo životního prostředí by měl podle ní řídit její nestranický nominant, případně jiný ministr za ODS, který už ve vládě je, nebo sám premiér.

Sociální demokracie je ochotná ministerstvo životního prostředí ODS přenechat v případě, že se zruší post ministra pro evropské záležitosti.

www.parlamentnilisty.cz