Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Televizní profesorka je v šoku: Klaus je neuvěřitelný a nepředvídatelný

Televizní profesorka je v šoku: Klaus je neuvěřitelný a nepředvídatelný
zdroj: Mediafax

Profesorka politologie Vladmimíra Dvořáková je šokována posledním vývojem na politické scéně. A kritiku schytal i prezident Václav Klaus. Ten podle ní politickou krizi ještě stupňuje.

Politoložka Vladimíra Dvořáková, jež často vystupuje na televizních obrazovkách, v pátek ráno v ČT kritizovala roli Václava Klause v posledních dnech na řešení politické krize.

"Prezident do toho vstupuje naprosto nešťastně, nepředvídatelně," pustila se do Klause Dvořáková. Vadí jí, že jeho kroky nejsou čitelné. "Hraje se tu politická hra a on do ní vstoupí způsobem, který není jasný," podivila se před kamerami profesorka politologie na VŠE.

A narážela především na fakt, že prezident Klaus stále nepřijmul rezignaci ministra dopravy Víta Bárty. Ten se rozhodl rezignovat minulý pátek po zveřejnění informací, že již v roce 2008 měl plán, jak přes politiku získat státní zakázky pro firmu ABL.

Premiér a předseda ODS Petr Nečas již předal rezignaci Bárty prezidentovi a další návrhy na odvolání ministrů za Věci veřejné. Radka Johna a Josefa Dobeše. Ve hře je i rezignace ministra obrany Alexandra Vondry, jež svou funkci nabídl Nečasovi k dispozici.

Celý článek na ParlamentniListy.cz