Dnes je středa 17. dubna 2024., Svátek má Rudolf
Počasí dnes 4°C Skoro zataženo

Svoboda zaplatí za billboardy proti Bémovi 216 tisíc

Svoboda zaplatí za billboardy proti Bémovi 216 tisíc
zdroj: tisková zpráva

Cyril Svoboda za billboardy vyzývající Pavla Béma k odstoupení zaplatí víc, než očekával. Vše však uhradí ze svého. V billboardové kampani proti pražské ODS mu pomáhá ČSSD.

Podle informací iDNES.cz předseda lidovců Cyril Svoboda předpokládal, že za billboardovou kampaň vyzývající pražského primátora Pavla Béma z ODS k odstoupení zaplatí kolem 50 tisíc korun. Ve skutečnosti to však bude 216 tisíc korun.

Na případ upozornil jako první server ParlametniListy.cz.

"Zaplatím to ze svého, nebudu s tím zatěžovat KDU-ČSL," řekl Svoboda iDNES.cz. Přesto se zdá cena za inzerci manažerovi jedné z reklamních firem podhodnocená.

"Průměrná cena celé kampaně, která by byla kolem deseti bigboardů na měsíc, je zhruba 350 tisíc korun bez DPH a k tomu je nutno připočítat i výrobu plakátů, která by vyšla zhruba na 20 tisíc," řekl serveru manažer z reklamní branže, který si nepřál být v této souvislosti jmenován.

V pondělí 1. února se v Praze objevily další billboardy očerňující vedení pražského magistrátu. Sice pod nimi není nikdo podepsaný, ale přihlásila se k nim ČSSD.

"Opencard se stala symbolem korupce nejen v Praze, ale v celé České republice a chceme to touto formou připomenout české veřejnosti," uvedl volební manažer strany Jaroslav Tvrdík.

                                                                                                                             www.parlamentnilisty.cz