Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Paroubek o Šimůnkovi z HN: Jsem překvapen vaším extremismem

Paroubek o Šimůnkovi z HN: Jsem překvapen vaším extremismem
zdroj: tisková zpráva

Předseda ČSSD Jiří Paroubek si nenechal líbit velmi kritický komentář šéfredaktora Hospodářských novin Petra Šimůnka. Novináře nařkl z toho, že píše demagogicky a na objednávku vlastníka novin Zdeňka Bakaly.

Komentář měl titulek "Alarm, blíží se Paroubek". Šimůnkovi proto Paroubek odepsal. Jeho komentář v reakci označil za "urážky, překrucování, mystifikace". Zároveň napsal, že za obsahem Šimůnkova komentáře stojí vlastník listu Zdeněk Bakala.

"To, že má zadání od vlastníka periodika pana uhlobarona Bakaly, jaký názor je vrchnosti milý, je zřejmé. Že ve své snaze odhodí svou jinak jistě vlídnou a slušnou tvář, je pro mne nepochopitelné," uvedl Paroubek.

Co bych si s mocí počal, odvezl si ji na jachtu? píše Paroubek

"Jiří Paroubek může být podle všeho příštím českým premiérem. Bude to premiér, jehož jediným motorem je touha po moci a kterému je jinak úplně všechno jedno," napsal hned v úvodu komentáře Šimůnek.

Paroubek odmítl, že by mu šlo jen o moc. "Co asi s mocí udělám? Vyfotím se, budu ji hladit před spaním, anebo případně ji odvezu na jachtu do Toskánska? Já chci uskutečnit náš program, protože jsem přesvědčen o jeho správnosti. Pan Šimůnek je přesvědčen o své jediné pravdě. Dialog hluchých...," napsal předseda ČSSD.

Poté se Paroubek ohradil proti Šimůnkově tvrzení, že společně s komunisty minulou středu "převálcoval sněmovnu a prosadil do jednání všechno, co chtěl."

"V poslanecké sněmovně se děje podle pana Šimůnka a HN válcování. Ach tak, pokud nezvítězí v hlasování můj favorit, pak není přehlasován, ale je uválcován," poznamenal Paroubek.

Až se "vrátíte k rozumu", rád s vámi pohovořím

Předsedovi ČSSD se nelíbila ani Šimůnkova slova o třináctém důchodu. "Populistické rozdávání peněz ČEZ, kterému farizejsky přezdívá třináctý důchod, ač se jedná o dvě stovky pro každého důchodce měsíčně," napsal šéfredaktor HN o třináctých důchodech.

"Ano, myslím si, že z peněz gigantu ČEZ generovaných zejména platbami odběratelů je správné v dobách zlých přispět třináctým důchodem 2400,- Kč těm, kteří takovou šanci přivydělat si už nemají. Nebo by bylo lepší nahnat důchodce na dobrovolné směny do dolů? Demagogie, co pane Šimůnku? Skoro taková jako Váš "názor" v HN," zareagoval na to Paroubek.

Předseda ČSSD označil Šimůnkův názor za extremistický. "Slušně Vám sdělím: jsem překvapen úrovní Vašeho textu, jsem překvapen Vaším extremismem. Proto prosím přijměte mé ujištění, že až se seznámíte s realitou, zkrotíte své vášně a vrátíte se k rozumu, rád s Vámi Vaše pochybnosti o programu sociální demokracie i mých aktivitách proberu."

V závěru se Paroubek opět nepřímo zastavil u vlastníka HN Zdeňka Bakaly. "Nebo u Vás platí koho chleba jíš, toho píseň zpívej? Vaše píseň zní tentokrát falešně... Ale třeba jste jen neměl svůj den," dodal.

                                                                                                                         www.parlamentnilisty.cz