Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Škárka: Co mám společného s Rathem? Oba jsme mrtví muži

Škárka: Co mám společného s Rathem? Oba jsme mrtví muži
zdroj: Mediafax

Dva muži, každý z jiné politické strany, jiných politických názorů a přece s něčím společným. Ještě nedávno by tomu asi ani jeden z nich nevěřil, přesto je to nyní pravda – Jaroslav Škárka (bývalý člen VV) stál před soudem v polovině dubna. David Rath (bývalý člen ČSSD) si na verdikt ještě počká.

Jak se na celou exhejtmanovu kauzu dívá Jaroslav Škárka? Soucítí - vzhledem k osobní zkušenosti - s Davidem Rathem?

„Ony se ty naše případy moc srovnávat nedají – jsou to naprosto odlišné kauzy. Pokud mám mluvit za sebe, jsem opravdu nevinný, já na korupci, na rozdíl od Ratha, poukázal. Dopadlo to bohužel tak, jak byla veřejnost svědkem,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Jaroslav Škárka, dnes nezařazený poslanec, kterému soud zakázal v následujících deseti letech vykonávat poslaneckou funkci. Proti tomu se Škárka, stejně jako proti uloženému trestu ve výši tří let nepodmíněně, odvolal.

Podle Škárky jde v jeho případě a rozsudku o velmi špatný signál pro celou společnost. „Kdybych býval nepromluvil a neupozornil na to, co se děje, Vít Bárta by dál seděl na ministerstvu dopravy a děly by se tam lumpárny. Tomu jsem zabránil, nicméně s verdiktem soudu, jaký jsem si vyslechl, jsem opravdu nepočítal. Každopádně teprve v minulém týdnu mně přišel domů vypracovaný písemný rozsudek, ten jsem prostudoval a připravujeme s mým právníkem detailně odvolání,“ přiznal dál Škárka.