Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Šéf lidovců vyzývá Hanákovou: Paní ministryně, odejděte

Šéf lidovců vyzývá Hanákovou: Paní ministryně, odejděte
Pavel Bělobrádek | zdroj: Mediafax

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na svém blogu na serveru iDnes.cz vyzývá ministryni kultury Alenu Hanákovou (TOP 09/STAN), aby ze své funkce odešla. Vyčítá jí její nečinnost v oblasti rozvoje a udržení kultury v České republice.

"Nelze než paní ministryni kultury Alenu Hanákovou (TOP 09/STAN), za její nečinnost v oblasti rozvoje a udržení kultury v České republice, vyzvat k odstoupení, píše doslova Bělobrádek. "Podle našich expertů je současná ministryně odpovědná za žalostný stav české kultury, do kterého se díky 'nekoncepci' celá oblast dostala," pokračuje.

Podle šéfa lidovců je Hanáková nejslabší ministryní resortu od roku 1990. Jménem celé strany se Bělobrádek vymezuje vůči současnému krácení finanční částky na podporu živé kultury a vyzývá ministryni kultury k okamžité rezignaci.

Ačkoli se podle něj rozpočet Ministerstva kultury oproti loňskému roku mírně zvýšil, částka na podporu živé kultury se má neúměrně tomu snížit. "Podle naší Komise pro kulturu a sdělovací prostředky je tak vážně ohroženo několik desítek kulturních institucí a souborů v České republice," píše Bělobrádek.

Zdroje: