Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Šéf lidovců: Romský problém lidi dráždí. Nedivím se, oni nepracují

Šéf lidovců: Romský problém lidi dráždí. Nedivím se, oni nepracují
zdroj: tisková zpráva

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil i k ožehavé problematice Romů a obecně sociálně nepřizpůsobivých. Podle něho by se mělo o tomto problému otevřeně hovořit. Zastal se také senátora Jiřího Čunka.

Bělobrádek se domnívá, že by se problém nepřizpůsobivých měl řešit a lidé by se neměli bát o něm otevřeně mluvit, protože lidi štve, že musí živit ty, kterým se pracovat nechce.

Lidi to štve

„Tato problematika není z hlediska státního rozpočtu tou největší dírou, ale je to věc, která lidi nesmírně dráždí a já se jim nedivím. Protože jestliže vidíte člověka, který je práceschopný, ale nikdy do práce nejde a nepůjde, protože mu vyhovuje žít na sociálních dávkách, tak je to samozřejmě věc, nad kterou je třeba se zamyslet a nevidím důvod, proč bychom se neměli k těmto věcem vyjadřovat. Je to politický a celospolečenský problém a je evidentní, že jsou nejenom zneužívané některé dávky. Problémem ale také je, že v něčem máme dostatečnou právní úpravu, pouze ji nevyužíváme. Tento problém se odsouvá už 20 let," řekl ParlamentnímListům.cz Bělobrádek.

Podle Bělobrádka se problém takzvaně sociálně vyloučených a nepřizpůsobivých v poslední době rozšířil i mezi neromskou populací a není to v současnosti již jen doména Romů.

Celý článek na ParlamentniListy.cz