Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Se psem debatuji, se slimáky to neumím, vzkázal Paroubek ODS

Se psem debatuji, se slimáky to neumím, vzkázal Paroubek ODS
zdroj: tisková zpráva

Šnečí antikampaň ODS přešel šéf sociální demokracie Jiří Paroubek s humorem. Chtělo by to ale také něco pozitivního, nabádá předseda ČSSD občanské demokraty.

Občanští demokraté natiskli žertovné billboardy, na kterých jejich rival Jiří Paroubek zápasí proti plžům či proti poplatkům u veterináře.

„Myslíte ty plakáty se slimáky? A taky s nějakými pejsky tam něco bylo, ne? ODS prostě není schopna ničeho konstruktivního," řekl předseda ČSSD ParlamentnímListům.cz.

"Kdyby předvedli program, tak bych to uvítal, aspoň by bylo s čím debatovat. Se slimáky a s pejsky debatovat nedokážu. Se svým psem ano, to se přiznám, že někdy s ním debatuji docela rád... už taky proto, že se nemůže bránit," vzpomněl fenku baseta Tony.

Mluvčí ODS Petr Kupka redakci ParlamentníchListů.cz vysvětlil, že se v případě padesátky billboardů jedná o vtip, který má parodovat předvolební sliby sociální demokracie. Podle Kupky dá navíc strana prostor tvořivosti svých příznivců, kteří mohou do Polygonu zasílat vlastní náměty, jak dále sliby sociálních demokratů zesměšnit.

Něco pozitivního, prosím

"Já si myslím, že by pánové měli začít vnímat to, že v posledních týdnech jsou vnímáni jako zcela destruktivní strana. Provádějí obstrukci, dokáží jenom urážet," míní Paroubek.

"Myslím, že by to chtělo něco pozitivního, ale nechci jim radit, mně to v zásadě vyhovuje," pochvaloval si náskok sociální demokracie v předvolebních průzkumech.

Podle svého šéfa Lidový dům odvetu za šneky a veterinární ordinaci nechystá. „Já myslím, že ne. Jediné co chystáme je, aby se lidé dozvídali o našich názorech a o našem programu," uzavřel předseda ČSSD.

                                                                                                                              www.parlamentnilisty.cz