Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Ringo Čech: Bambula Rath je jen zástěrka k zamáznutí většího průšvihu

Ringo Čech: Bambula Rath je jen zástěrka k zamáznutí většího průšvihu
zdroj: Mediafax

Kauza neopatrného pyšného bambuly má překrýt něco daleko horšího, a to je Bém, myslí si někdejší poslanec ČSSD František Ringo Čech. Ten nabývá přesvědčení, že žije s idioty mezi blbci. Včera se pak zavázal bezplatně podporovat v cestě na Hrad „svého guru“ Miloše Zemana. Jemu by prý za zády nikdo nemohl dělat šmé, aniž by se rozkřičel.

Tak jako snad každý v České republice, nemohl ani František Ringo Čech přehlédnout kauzu sociálnědemokratického exhejtmana Davida Ratha. A i on má na věc svůj názor. „Mně strašně vadí, že kauza pyšného, neopatrného bambuly – to se nedá jinak nazvat, zkrátka počínání Ratha zcela zakrylo daleko horší případ. Daleko trestuhodnější počínání. A to je Bém,“ prohlásil pro ParlamentníListy.cz Čech.

Podle něj Bém může děkovat Bohu. „Já si dokonce myslím, jestli ta kauza Rath - oni ho sledují už dlouho – nebyla vypuštěná, aby trošku překryla Béma s Janouškem?“ svěřil se se svým podezřením.

„Ratha chytli při klasické zlodějně, zneužití moci a v bezuzdné a nezměrné pýše. Kdežto Bém, který byl nejhorším primátorem Prahy v celé historii, a to počítám i soudruha Kopeckého, to byl trvalý rozklad města. Prostě rozprodat to, co se rozprodat dá,“ říká zhnuseně Čech.

Bém nemá srovnání. Snad jen Babinského

„Bém, to bylo něco tak strašného, že k tomu se neodvážím přirovnat ani Ratha, nic. Možná Babinský - ten loupežník – by ho překonal,“ dodal Čech. „Vždyť si všimněte, jak to utichlo. To, co Bém napáchal za tu dobu, co byl primátorem. Ten měl být s Rathem už dávno v cele,“ myslí si.

„Přeci Bém s Janouškem musí vysvětlit zdroje peněz, a to nevysvětlí. Soud prostě konečně musí být spravedlivý. To, že policisté nesrovnali na hnojišti bobky podle velikosti, neznamená, že takový lotr unikne. V Bibli je napsáno „po ovoci poznáte je“. A mě kauza Bém děsí. To bylo něco tak hrozného. A to ještě nevylezlo na povrch všechno,“ obává se Čech a podotýká: „Píše se, že se tam vyšetřuje, tak doufám, že se nepřestane.“