Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Reedová si po zdrcující porážce dá v politice pauzu. Pak uvidí

Reedová si po zdrcující porážce dá v politice pauzu. Pak uvidí
zdroj: Mediafax

Kandidátka Věcí Veřejných na pražského primátora Markéta Reedová možná skončí v politice. Rozhodnutí chce ale přijmout až s časovým odstupem od volební porážky její strany. Své poznatky z chodu magistrátu prý ráda nabídne nejpravděpodobnějšímu kandidátovi na primátora Tůmovi, sdělila ParlamentnímListům.cz.

„Je to pro mě tak trochu osobní věc. První myšlenka, která mě v sobotu večer napadla, samozřejmě byla, zda ještě pokračovat či ne," uvedla Markéta Reedová, která o víkendu svedla bitvu s vládními koaličními partnery své strany. Kvůli možnému úspěchu opustila bývalá náměstkyně primátora a hlasitá kritička projektu Opencard post předsedkyně SNK-ED. Kandidatura za VV jí ale nevyšla.

Politika jako koníček

Reedová hovoří nyní o politice jako o volnočasovém koníčku. „Musím se tedy nyní rozhodnout, co budu s volným časem dělat. Narozdíl od jiných politiků jsem totiž nebyla v žádné placené veřejné funkci, politika pro mě tedy znamená využití volného času," říká Reedová, která nyní ještě neví, zda volno bude trávit ve stranickém sídle VV nebo jízdou na koni, která patří k jejím největším zálibám, jak se svěřila ParlamentnímListům.cz.

Celý článek na ParlamentniListy.cz