Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Rath "věří" spořivému Dvořákovi: Žil o chlebu a vodě. A svítil svíčkou

Rath "věří" spořivému Dvořákovi: Žil o chlebu a vodě. A svítil svíčkou
zdroj: tisková zpráva

Opozici zvedla ze židle nedávná informace o investicích do nemovitostí za 33 milionů, které provedl pětaosmdesátiletý otec exstarosty Prahy 1 Filipa Dvořáka (ODS). Středočeský hejtman David Rath ironicky poznamenal, že našetřit takové peníze muselo stát penzistu Karla Dvořáka značné odříkání a nepěkný život.

Bývalý gynekolog Karel Dvořák skupuje nemovistosti jako divý. A podle výpisu z rejstříku nemovitostí na samých atraktivních místech - na Praze 1 či ve Špindlerově Mlýně.

Prokazovat původ peněz

Opozici se takové chování nelíbí. Podle stínového ministra financí z ČSSD Jana Mládka si svůj názor udělá každý sám. „Jediné řešení je při nákupech nemovistostí nad deset milionů povinnost prokazovat původ peněz. ČSSD to již několikrát navrhovala. A můžete hádat třikrát, kdo hlasoval proti," řekl serveru ParlamentníListy.cz Mládek.

To středočeský hejtman David Rath má pro případ pochopení a dokáže si vše logicky vysvětlit. „Věřím tomu, že pan otec celý život poctivě střádal, žil o skývě chleba, vodě a při svíčce. Je to nepěkné, ODS je poctivá a skromná strana," zasmál se Rath, kterého se redakce rovněž dotázala.

Celý článek na ParlamentniListy.cz