Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Oblačno

Rath osočil starostku Roztok neprávem, máme důkaz

Rath osočil starostku Roztok neprávem, máme důkaz
zdroj: tisková zpráva

Středočeskému hejtmanovi Rathovi zřejmě jeho úředníci tají informace. Alespoň některé. Aféra s nepozváním na otevírání silnice je jen jedním z jeho dalších ukřivděných výkřiků a jak vznikla, ví jen Bůh, jestli vůbec někdo. Pohled z Roztok je totiž úplně jiný.

Silnice stála investora stavby - Středočeský kraj - 238 milionů korun. Jelikož patřičné díky nebyly uplatněny, pomstil se hejtman ve středočeských novinách Náš region inzercí s titulkem"Je drzost chlubit se cizím peřím".

Starostka Roztok Olga Vavřínová to schytala za to, že 30. 6. 2010 neuspořádala panu hejtmanovi u silnice patřičnou oslavu, fotografování s páskou, přípitky... „Paní starostka byla zřejmě plně zaměstnána a neobtěžovala se nás informovat, že bude otevírat krajskou silnici, kterou jsme zrekonstruovali," uvedl Rath.

Nová příjezdová silnice II/242 do Roztok u Prahy byla ale naplánována ještě za hejtmana Bendla (ODS). Toho patrně také nepozvali, ale zatím nic neříká. Zato nynější hejtman teskní „Je to jako byste si stavěli dům a soused tam udělal kolaudační večírek a zapomněl vás pozvat."

Celý článek na ParlamentniListy.cz