Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Skoro zataženo

Rádi grilujete? Dejte pozor, ať někdo neugriluje vás

Rádi grilujete? Dejte pozor, ať někdo neugriluje vás
zdroj: ThinkStock

Venkovní grilování se v posledních letech stalo skoro národním sportem. Ať už dáváte přednost šťavnaté flákotě masa, nebo si pochutnáte na grilované zelenině, vůni čerstvě ugrilovaných dobrot se jen tak něco nevyrovná.

A je jedno, jestli provozujete gril domácí, provizorní nebo třeba nějaký hypermoderní za desítky tisíc. Důležité je si pochutnat a ideálně i strávit nějaký čas s přáteli, pokud vám tedy nevyjedí všechny plody vaší kuchařské práce!

Na grilování si však potrpí nejenom milovníci dobrého jídla, ale také někteří dodavatelé energií. Pokud nedáváte pozor, snadno vás ugrilují všemožnými triky a obezličkami, kterými bývají napěchované i zdánlivě výhodné smlouvy.

Naštěstí už dnes existuje snadný únik z tohoto „dodavatelského grilu“. Internetový srovnávač Srovnam.cz nabízí rychlé a přehledné porovnání cen a podmínek všech dodavatelů, dostupných pro konkrétní odběrné místo. A to vše bez jakékoli registrace: na Srovnam.cz vystačíte se zadáním PSČ a pak už jen uvedete výši vašich stávajících záloh, nebo klidně jen odhad měsíční spotřeby, třeba podle počtu spotřebičů a jejich využití.

Ve výpisu si pak všímejte nejenom koncové ceny, ale již zmiňovaných podmínek. Mezi ně spadá jak délka smlouvy a její případné automatické prodlužování, tak sankce, které po vás může dodavatel vymáhat, pokud od smlouvy odstoupíte předčasně.

V případě, že objevíte podmínky i cenu výhodnější než máte u svého stávajícího dodavatele, s přechodem k tomu novému určitě neváhejte. Nejenom, že léto se k podobnému rozhodnutí přímo nabízí (výpovědní lhůta bývá 3 měsíce), ale úspory se začnou okamžitě po přechodu k novému dodavateli sčítat. Nejde přitom o žádné halíře, ale běžně o tisícové částky!

Pokud by vás od rozhodnutí dodavatele změnit odrazovala případná byrokracie, i s tou vám srovnávač pomůže: na Srovnam.cz najdete jak výkladový slovník důležitých pojmů, tak odpovědi na často kladené otázky, týkající se trhu s energiemi.

Srovnam.cz vám pomůže udržet si krok s neustále se vyvíjejícím trhem s energiemi a vychutnat si šťavnatý steak nebo perfektně ochucené a ugrilované lilky s extra porcí dobrého pocitu, že grilujete vy – nikoli váš dodavatel plynu nebo elektřiny.

Zdroje: