Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Putin jako výnosná obchodní značka. Frčí kalendáře, hrnečky i trika

Putin jako výnosná obchodní značka. Frčí kalendáře, hrnečky i trika
Vladimir Putin jako sportovec, ani to nesmělo v kalendáři chybět | zdroj: Profimedia

Kalendář nazvaný "Celý rok s prezidentem Ruska" zmizel z ruských obchodů během dvou dnů. Ani 200tisícový náklad nestačil uspokojit všechny fanoušky Vladimira Putina. Jeho jméno je silná obchodní značka, fotku nebo alespoň citát je možné koupit na magnetkách, tričkách, hrnečcích ale i spodním prádle.

Limitovaná edice kalendáře ukazuje ruského prezidenta jako moudrého a přátelského hrdinu a dává jeho obdivovatelům i šanci měsíc se kochat jeho polonahým tělem.

Všechny fotografie doplňují Putinovy citáty a jsou zvoleny tematicky tak, aby se k danému měsíci hodily. V březnu, kdy se slaví Mezinárodní den žen, například zadumaně čichá ke květině a výjev je doplněný jeho citátem: "Mám rád všechny ruské ženy. Myslím si, že ruské ženy jsou nejtalentovanější a nejkrásnější."

V listopadu pro změnu chová štěně a vedle fotografie stojí "Psi a já k sobě chováme velmi vřelé city." Nechybí ani Putinovy známé fotografie, například cvičení v posilovně nebo loveni ryb od pasu nahoru nahý.

profimedia-0237366513 V kalendáři nechybí Putinovo polonahé rybaření | zdroj: Profimedia

To vše za 78 rublů, tedy v přepočtu jen za necelých 30 korun.

Kalendář a vysoký zájem o něm je jen důkazem toho, jak silný je Putinovův kult silný. Jeho popularita se mezi Rusy stále drží kolem 80 procent. I proto, že je v ruských médiích zachycován jako lidumil, hrdina a člověk, která má blízko k běžnému lidu.

Není se tak co divit, že jeho jméno je silnou obchodní značkou. Ten, na koho se s kalendářem "Celý rok s prezidentem Ruska" nedostalo, si pravděpodobně nekoupí kalendář Vladimir 2016 od Nikolaje Budajeva, který z budoucích činů hlavy státu v příštím roce dělá legraci.

Pokud ale dobře pohledá, jistě najde adekvátní náhradu. Internetové obchody jsou předmětů s vyobrazeným Vladimirem Putinem plné, jejich nabídka obsahuje tisíce položek.

K mání je snad vše od pohlednic, magnetek a placek přes hrnky, klíčenky, samolepky až po trička či tanga. Jak v ruštině, tak v angličtině. 

Zdroje:
Vlastní