Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Prý vše bylo jinak. Vondra nepodrazil, sliboval za něj Nečas

Prý vše bylo jinak. Vondra nepodrazil, sliboval za něj Nečas
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Ministr obrany Alexandr Vondra se ohradil proti tvrzením, že při jednání K9 o kauze ProMoPro slíbil poslat šéfovi poslanců TOP 09 Petru Gazdíkovi text projevu, který minulý týden přednesl ve sněmovně. Slíbil to za něj premiér, na to mám svědky, dušuje se Gazdík.

Ministr obrany Alexandr Vondra neporušil žádný slib, který kdy dal předsedovi poslaneckého klubu TOP 09 Petru Gazdíkovi. Vyplývá to z ministrova vyjádření pro ParlamentníListy.cz, jímž uvádí na pravou míru informace, že slíbil koaličnímu partnerovi zaslat text svého projevu ještě předtím, než ho minulý čtvrtek přednesl ve sněmovně.

Tolik diskutovaný projev byl vyústěním jednání K9 z předchozího večera, při němž zástupci TOP 09 tvrdili, že Vondrova kauza poškozuje vládu a že by měl zvážit rezignaci. Nakonec účastníci schůzky dohodli kompromis, že ministr Vondra přednese ve sněmovně projev, jímž se za kauzu ProMoPro omluví a přijme za ni politickou odpovědnost.

Žádný slib jsem nedal, brání se Vondra

Vondrův projev ve sněmovně však rozzuřil oba koaliční partnery. Šéf poslanců TOP 09 mluvil o podrazu a vyzval ministra k odstoupení. Kromě obsahu a tónu projevu mu vadilo i to, že ho nedostal předem, jak bylo dohodnuto. „Slíbil mi text projevu poslat a nedodržel to," uvedl ve středu Gazdík pro ParlamentníListy.cz jeden z důvodů, proč už Vondrovi nevěří a proč nechce, aby se za ODS zúčastňoval jednání K9.

Celý článek na ParlamentniListy.cz