Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Prý křičela, vyhrožovala a zavinila tragédii. Bulvár přináší svědectví o Janě Nagyové

Prý křičela, vyhrožovala a zavinila tragédii. Bulvár přináší svědectví o Janě Nagyové
Zadržená Jana Nagyová | zdroj: isifa/Lidové noviny/TOMAS HAJEK

Jana Nagyová, nově Nečasová, jejíž kauza způsobila pád vlády expremiéra Petra Nečase, pracovala jako vrchní ředitelka sekce jeho kabinetu. Používala spíš metodu biče než cukru a prý si po zásluze vysloužila přezdívku "blonďatá domina". Bulvární deník Blesk se od anonymních zdrojů dozvěděl, že jedna z asistentek dokonce skončila v péči psychiatrů.

Nynější manželka bývalého premiéra Petra Nečase se s podřízenými ani spolupracovníky nemazlila. "Na premiérovy podřízené křičela, každý problém zveličovala do obřích rozměrů a nezřídka kvůli tomu hrozila výpověď," řekl jeden ze zdrojů Blesku, který si přál zůstat v anonymitě.

Kolaps asistentky

Procházka růžovým sadem nebyla ani práce asistentek Nečasové, kterých se prý za její "hrůzovlády" vystřídalo dvanáct a musely čelit nezvykle vysokým nárokům. Nebylo neobvyklé, že kvůli práci volala i ve dvě hodiny v noci.

"Jedna asistentka dokonce zkolabovala na vládní chodbě. Musela pro ni přijet záchranka, na nějakou dobu skončila v psychiatrické léčebně. Pikantní je, že když ji lékaři sbírali z koberce, vedle ležel její mobilní telefon, z něhož byl zřetelně slyšet křik Nagyové," popsal další ze zdrojů Blesku.

Mluvila za Nečase

Podle některých svědectví museli zaměstnanci hlásit, že jdou na toaletu. Když zase jednou dostal premiér více perlivou vodu místo jemně perlivé, Nagyová se k tomu prý postavila, jako kdyby šlo o státní převrat.

Často prý Nagyová mluvila za premiéra. Zaměstnanci se ho údajně nesměli ani zeptat, jestli chce něco k jídlu. Takže když Nagyová nebyla ve Strakově akademii, byl Nečas o hladu.

Zdroje: