Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Propadák Hudečka. Pražský primátor je nejméně oblíbeným lídrem

Propadák Hudečka. Pražský primátor je nejméně oblíbeným lídrem
Tomáš Hudeček | zdroj: Profimedia

Nejoblíbenějším hejtmanem byl v listopadu Jiří Zimola z Jihočeského kraje. Za ním se umístil i přes pokles obliby oproti září jihomoravský hejtman Michal Hašek, na třetím místě zůstává nejvyšší představitel Plzeňského kraje Milan Chovanec. Nejhůře hodnoceným hejtmanem je pražský primátor Tomáš Hudeček z TOP 09. 

Nejlépe hodnoceným představitelem všech krajů, mezi něž patří i Praha, byl v listopadu  hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola z ČSSD. Svůj kladný hlas mu dalo 51,9% Jihočechů. Na druhém místě skončil jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD)  s 50,8% kladných hlasů. Pomyslnou bronzovou medaili získal v oblíbenosti nejvyšší představitel Plzeňského kraje Milan Chovanec (ČSSD) se ziskem 50,1% kladných hlasů.

Relativně dobře si vede i jediný zástupce KSČM mezi hejtmany, Severočech Oldřich Bubeníček. Stejně jako v září i v listopadu zůstává v žebříčku oblíbenosti na pátém místě se ziskem 49,3%. A to i když si pohoršil o 2,2 procentní body.

O jedno místo si polepšil středočeský hejtman Josef Řihák, ze sedmého zářijového místa se dostal v listopadu na šesté místo. Stačil mu k tomu zisk 43,5% kladných hlasů. Zlepšení o jedno místo  - na sedmé - se dočkal také hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák, který si polepšil o 3,5 procentního bodu.

Nejvíce si ale ze všech hejtmanů polepšil nejvyšší představitel kraje Vysočina Jiří Běhounek. Zisk 28,7% kladných hlasů mu pomohl  z dvanáctého místa, které obsadil v září,  až na místo deváté.

Vůbec nejhůře hodnotili lidé ze všech představitelů územně samosprávných celků pražského primátora Tomáše Hudečka (TOP 09). Oproti září si pohoršil o 3,5 procentního bodu a z místa předposledního spadl na místo poslední.

Exkluzivní internetový průzkum společnosti SANEP byl ve dnech 20.11. - 8. 12 2013 proveden na reprezentativním vzorku 16.598 dotázaných ve věkové kategorii 18 - 69 let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci panelu 220 tisíc registrovaných uživatelů 41.031 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje kolem +- 1,5 procentního bodu.

Zdroje: