Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Připravte se, bude hůř. Panika jako před živelnou pohromou

Připravte se, bude hůř. Panika jako před živelnou pohromou
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Letošní rok se stal strašákem, ještě dříve než začal. V posledních týdnech toho minulého jako by se nemluvilo o ničem jiném než o tom, jak krušné časy nás v roce 2012 čekají. Lidé je ať už právem či neprávem přičtou k tíži vládní koalici. A protože se na podzim uskuteční senátní i krajské volby, mnohé nasvědčuje tomu, že uspět v nich bude pro pravicové strany za stávající konstelace takřka nemožné.

Varovné hlasy ekonomů, politologů i sociologů doplnili hned začátkem roku dva členové vlády i její šéf. Ministr financí Miroslav Kalousek předpokládá letos pokles tuzemské ekonomiky až o dvě procenta. Podobně uvažuje premiér Petr Nečas a ministr práce Jaromír Drábek avizuje pro letošek historicky rekordní deficit důchodového účtu.

V dobách, kdy se hospodářství nedaří jako v tučných letech a lidé si musejí utahovat opasky, obvykle u voličů ztrácejí vládní strany. Těm se problémy ať už právem či neprávem přičtou na vrub. Pro ODS a TOP 09 to nejsou vůbec růžové vyhlídky vzhledem k podzimním krajským i senátním volbám. Mohou do té doby v atmosféře obav a nejistoty uklidnit voliče a přesvědčit je, že v nastalé mizérii jsou ony pořád ještě tou nejlepší volbou?

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.