Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Pravidelné monitorování EKG je důležité! S HUAWEI Watch GT 3 Pro to zvládnete snadno a rychle

Pravidelné monitorování EKG je důležité! S HUAWEI Watch GT 3 Pro to zvládnete snadno a rychle
zdroj: Huawei

Pravidelně měřit svůj srdeční rytmus by měl každý z nás, nebo alespoň ti, kteří mají fyzicky náročnou práci,  hodně sportují, nebo se potýkají se zvýšeným tlakem. Díky pravidelnému monitoringu EKG můžete odhalit případně odchylky od běžného stavu, například srdeční arytmii, aterosklerózu, fibrilaci síní či spánkovou apnoi, a vyhnout se tak infarktu myokardu či mrtvici. Díky chytrým hodinkám HUAWEI Watch GT 3 Pro je to snadné a velmi rychlé. Ke změření stačí pouhých 30 sekund!

HUAWEI WATCH GT 3 Pro spojují vynikající řemeslné zpracování s estetikou a posouvají zdraví a kondici na špičkovou úroveň. Hodinky podporují až 100 tréninkových režimů, včetně režimu volného potápění a inteligentního běžeckého plánu. Další jejich speciální funkcí je měření EKG s vysoce výkonným senzorem, který dokáže zachytit sinusový rytmus a fibrilaci síní uživatele. Kromě mnoha dalších zdravotních problémů dokáže tato funkce identifikovat nepravidelné srdeční rytmy. Díky hodinkám tak můžete odhalit různá srdeční onemocnění.

5 kroků ke správnému měření EKG pomocí hodinek

  1. Zvolte funkci EKG v aplikaci Huawei Zdraví a následujte instrukce na obrazovce. Ujistěte se, že hodinky máte pevně utažené na zápěstí.
  2. Položte volně ruku na stůl a uvolněte ji. Nezapomeňte uvolnit i prsty.
  3. Přiložte prst k elektrodě na boční straně hodinek a začne měření.
  4. Prst držte na tlačítku, dokud nedostanete pokyn k puštění. Trvá to zhruba 30 sekund.
  5. Výsledky vidíte na hodinkách i v aplikaci Zdraví.

Co s výsledky?

Data získaná z hodinek poskytují důležité informace o zdraví a mohou tvořit základ pro další interpretace od lékaře. V případě, že je zobrazena ikona sinusového rytmu, hodinky neodhalily arytmii ani jiné zdravotní potíže. Pokud však máte o svém zdravotním stavu pochybnosti a necítíte se dobře, neváhejte navštívit lékaře. V případě, že se místo výsledku zobrazí pomlčky (--), nelekejte se. Může to být kvůli extrémnímu pulsu, ale i kvůli nesprávnému přiložení prstu. V tomto případě je potřeba měření zopakovat. Zklidněte dech, uvolněte se a po pár minutách to zkuste znovu.

Huawei EKG2 zdroj: Huawei

Čemu se vyhnout při provádění testu EKG?

Prostředí se silným elektromagnetickým polem vážně ovlivňuje výsledky EKG. Neprovádějte test, pokud se nacházíte pod elektrickým vedením nebo u skřínky na pojistky. Nezapomeňte přikládaný prst lehce navlhčit, protože suchá kůže nevede elektromagnetické impulzy dostatečně. Nemluvte, nehýbejte se, relaxujte a volně dýchejte. Užijte si svých 30 sekund klidu!

Více informací o chytrých hodinkách HUAWEI WATCH GT 3 Pro se dozvíte na oficiálních stránkách HUAWEI.

Zdroje:
Inzerce