Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS, zuří Hájek

Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS, zuří Hájek
zdroj: tisková zpráva

Pražský primátor Bohuslav Svoboda z ODS a starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký z TOP 09 převzali záštitu nad homosexuálním festivalem Prague Pride se kterým bude spojen i „pochod hrdosti“.

´Tato záštita však vyvolala ostrou polemiku mezi pravicovými osobnostmi. Zvláště ostře se střetli vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek a Hradu blízký šéf pražské ODS Boris Šťastný. Začala padat slova o kryptofašistech a havlistické ODS.

Mezi konzervativci v ODS není pro Svobodovu iniciativu na podporu homosexuálů příliš pochopení , neboť Občanská demokratická strana se deklaruje jako liberálně konzervativní strana navazující na tradice evropské křesťanské civilizace.

Šťastný: kryptofašista Bátora

V jistém smyslu poněkud překvapivě se ale za primátora postavil šéf pražské ODS Boris Šťastný. V poslední době totiž do médií prosakovaly zprávy o stále větších neshodách obou předáků pražské ODS. Ještě překvapivější je, že se Šťastný ostře vymezil i proti šéfovi Akce D.O.S.T. Ladislavu Bátorovi. Tato iniciativa má dlouhodobě sympatie prezidenta republiky Václava Klause, za jemuž blízkého je Šťastný považován.

Celý článek na ParlamentniListy.cz