Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Počasí je pro bombardování Sýrie velmi příhodné, zaznělo v předpovědi ruské televize

Počasí je pro bombardování Sýrie velmi příhodné, zaznělo v předpovědi ruské televize
Ruská předpověď počasí pro bombardování Sýrie | zdroj: Rossija 24

Intervence v Sýrii je pro Rusko evidentně velká věc. Svědčí o tom i meteorologická předpověď ruské státní televize Rossija 24, která informovala diváky, že počasí pro nálety ruských stíhaček je velmi vhodné. 

"Doba pro začátek letecké operace byla zvolena velmi šťastně," konstatovala moderátorka. "Říjen v Sýrii je z leteckého hlediska velmi příhodným měsícem. Střední rychlost větru je dva až čtyři metry za sekundu, jen jednou za říjen tam byly pozorovány silné poryvy do 15 metrů za sekundu. Prší jen jednou za 10 dní, přičemž nejsilněji do 18mm, a to zpravidla právě na severu země, kde probíhá operace ruského letectva. Bombardování to však nějak výrazněji nemůže ovlivnit," dodala.

Podzim podle rosničky ale o sobě přece jen dává znát. Přibývá dní s větší oblačností, lze očekávat také prašné bouřky, ale ani to nijak neohrozí ruské stíhačky, jak dodala moderátorka.

Rusy ale s jejich intervencí tlačí čas. V listopadu se totiž podle moderátorky počasí zhorší, přibude oblačnosti a přijdou mlhy. "Za takových podmínek bude o něco těžší provádět nálety," uvedla na závěr.  

zdroj: YouTube

Zdroje:
Vlastní, Rossija 24