Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Pistorius po střelbě volal nejdřív kamarádovi: Zabil jsem svou holku!

Pistorius po střelbě volal nejdřív kamarádovi: Zabil jsem svou holku!
Oscar Pistorius u soudu | zdroj: dailymail.co.uk

Oscar Pistorius, obviněn z vraždy své přítelkyně, nevolal nejprve záchranku, ale nejlepšímu kamarádovi, píše britský Daily Mail.

Sportovní obec se vzpamatovává z případu paralympionika Oscara Pistoria, který podle obžaloby chladnokrevně zavraždil svou přítelkyni Reeve Steenkampovou v domě v Jižní Africe. Pistorius řekl, že si ji spletl se zlodějem, avšak důkazy jdou proti jeho verzi. Nejnovější do médií pronikla informace, podle níž Pistorious nevolal ihned záchranku.

"Zabil jsem mojiholku!", křičel Pistorius pár vteřin po střelbě do telefonu svému nejlepšímu kamarádovi Justinovi Divarisovi. "Stala se strašná nehoda, zastřelil jsem Reeve," pokračoval. Divar se okamžitě vybral za ním. Po jeho příchodu se na místě nacházely bezpečnostní složky. Tělo mrtvé modelky bylo zabalené v dece a ručnících.

Nevěra?

Podle zdrojů deníku Daily Mail byla na místě všude krev a Reeve měla být po příchodu policie ještě naživu. Pistorius jí poskytoval umělé dýchání, ale krátce nato zemřela. Její tělo přenesl z koupelny, kde se odehrála střelba. Krev se díky tomu dostala na více míst v domě, včetně schodiště.

Za celým incidentem může být případná nevěra modelky s rugbistem Francoisem Hougaardom. Francois po smrti ženy na ligový zápas nenastoupil. Podle některých jihoafrických novinářů měla dvojice spolu chodit od listopadu, podle dalších byl vztah minulostí.

Zdroje:
dailymail.co.uk