Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Pěst odboráře Dufka: Bude horko. Za ty reformy vládě ukážeme

Pěst odboráře Dufka: Bude horko. Za ty reformy vládě ukážeme
zdroj: Mediafax

Od konce srpna protlačila vládní koalice sněmovnou v rychlém tempu řadu reformních zákonů. Odhlasována byla většina zákonů sociální reformy, část zákonů reformy zdravotní, zvýšená sazba DPH a mnohá další klíčová vládní opatření.

Šéf Asociace nezávislých odborů Bohumír Dufek nad tímto postupem kroutí hlavou. „Vůbec se mi nelíbí, že místo aby vláda občanům své kroky nejprve pořádně vysvětlila, snaží se rychle své zákony protlačit sněmovnou. Takto se občané a dokonce ani poslanci nemohou s vládními záměry seznámit," upozorňuje pro ParlamentníListy.cz Dufek.

Rozpočet má malé příjmy, deficit se nesníží jen šetřením

Na stránkách Asociace nezávislých odborů, které je Dufek předákem, si přitom jejich návštěvníci mohou přečíst ostrou kritiku připravovaného státního rozpočtu na rok 2012. Na stránkách ASO je možné stáhnout si i celý text návrhu zákona o státním rozpočtu.

„Především je mylná představa, že deficit nebude růst kvůli tomu, že se bude šetřit. Pokud bude růst HDP pod dvě procenta, tak se nenaplní položka příjmů státního rozpočtu," kritizuje Bohumír Dufek a dodává, že „rozpočet rezignoval na pomoc exportu". Úsporná opatření v této oblasti podle Dufka nadále sníží příjmy rozpočtu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz