Dnes je středa 1. května 2024.
Počasí dnes 10°C Polojasno

Paroubek zakládá levicový týdeník. Oslovit chce Svobodu či Dolejše

Paroubek zakládá levicový týdeník. Oslovit chce Svobodu či Dolejše
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Jiří Paroubek využívá toho, že má po odchodu z čela ČSSD více času. Rozhodl se ke své práci poslance přibrat i další činnosti. Konkrétně se expředseda hodlá věnovat žurnalistice a publicistice.

Paroubek zakládá internetový časopis a píše dvě knihy a chce také vstoupit do akademického světa.

Časopis by se měl objevit na internetu v nejbližší době. „Bude to v horizontu několika týdnů. Půjde o týdeník, který bude orientován středolevě. To ale neznamená, že tam budou přispívat jen sociální demokraté. Hodlám oslovit i reálně uvažující politiky z jiných stran. Myslím tím třeba Cyrila Svobodu, bývalého předsedu KDU - ČSL, nebo rozumně uvažujícího komunistu Jiřího Dolejše," řekl ParlamentnímListům.cz Jiří Paroubek.

Důvodem pro založení časopisu je podle Paroubka to, že něco podobného u nás chybí. „Podívejte se na náš mediální trh. Nenajdete jediný titul, který by byl orientován doleva. Vždyť všechny sdělovací prostředky jsou vyloženě pravicové. Myslím, že čtenářů, kterým to vadí, je opravdu dost. Lidé si chtějí přečíst také jiné názory, než ty pravicové. V médiích to vypadá, jako by nic než pravicová politika neexistovalo," tvrdí Paroubek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz