Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Paroubek označil Sobotkův tým za trabant, svůj za mercedes

Paroubek označil Sobotkův tým za trabant, svůj za mercedes
zdroj: Mediafax

Expředseda ČSSD Jiří Paroubek hodlá ignorovat doporučení strany ke konzultacím svých vystoupení v pořadech jakým jsou například Otázky Václava Moravce. Má prý svůj tým poradců, který přirovnal k mercedesu.

Mluvčí ČSSD Martin Ayrer, který má poskytovat politikům sociální demokracie "povinné" konzultace, je prý pouhým trabantem. Podle Ayrera je na vedení strany, které doporučení schválilo, jak se k jeho záměrnému ignorování postaví.

„Obecná zásada pro zástupce ČSSD - při žádosti novináře či média o rozhovor, komentář, vystoupení v pořadu - kontaktovat vždy Tiskové oddělení ČSSD s požadavkem o zpracování aktuálního stanoviska ČSSD k danému tématu, podkladů, přípravy na vystoupení, konzultaci atd.," stojí v dokumentu, který jako první zveřejnil server Týden.cz. Navíc pak podle serveru odpovědi vyhodnotí ještě tiskové oddělení vedené Martinem Ayrerem.

Nejde o cenzuru

Ten pro ParlamentníListy.cz odmítl, že by šlo o snahu cenzurovat názory sociálních demokratů. „Není to rozhodně tak, že bychom někomu nařizovali, co má kde říkat," odmítl striktně mluvčí ČSSD.

Celý článek na ParlamentniListy.cz